• تاریخ انتشار : 1395/04/23 - 09:42
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 1333
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

خبرگزاری میراث فرهنگی

نگاهی به بیست و چهارمین جنرال کنفرانس ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها)

نگاهی به بیست و چهارمین جنرال کنفرانس ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها) که از روز سوم جولای 2016، برابر با 13 تیرماه 1395 در شهر میلان ایتالیا آغاز شده بود، روز نهم جولای، 19 تیرماه به کار خود پایان داد. جنرال کنفرانسهای ایکوم هر سه سال یک بار برگزار می شوند. شهر ریودوژانیروی برزیل میزبان کنفرانس قبلی در سال 2013 بود و کنفرانس بعدی نیز در سال 2019 در شهر کیوتوی ژاپن برگزار خواهد شد.

 نگاهی به بیست و چهارمین جنرال کنفرانس ایکوم (شورای بین‌المللی موزه‌ها) که از روز سوم جولای 2016، برابر با 13 تیرماه 1395 در شهر میلان ایتالیا آغاز شده بود، روز نهم جولای، 19 تیرماه به کار خود پایان داد.

جنرال کنفرانسهای ایکوم هر سه سال یک بار برگزار می شوند. شهر ریودوژانیروی برزیل میزبان کنفرانس قبلی در سال 2013 بود و کنفرانس بعدی نیز در سال 2019 در شهر کیوتوی ژاپن برگزار خواهد شد.

ارتباط گیری و تعامل موزه‌داران کشورهای مختلف با یکدیگر؛ مبادله تجربیات؛ تبیین آخرین مسائل و تحولات موزه داری جهان؛ تصویب برنامه‌های ایکوم برای سه سال آینده؛ انتخاب اعضا و رؤسای کمیته‌های تخصصی؛ و انتخاب رییس جدید ایکوم از مهمترین دستاوردهای جنرال کنفرانس میلان بود. این کنفرانس با محوریت شعار "موزهها و مناظر فرهنگی" برگزار شد.

به گفته آلبرتو گارلاندینی، دبیر کنفرانس، حدود 4 هزار موزه دار یا کارشناس مرتبط با موزه داری از حدود 100 کشور جهان در این رویداد جهانی حضور داشتند. چین با حدود 150 شرکت کننده، بیشترین حضور را به نام خود ثبت کرد و ایران نیز با 36 شرکت کننده در زمره کشورهایی بود که حضور پررنگی در کنفرانس داشتند. این رقم یک رکورد به شمار می‌آید؛ زیرا از سال 1998 که نخستین حضور موزه داران ایرانی در جنرال کنفرانسهای ایکوم رقم خورد، هر بار کمتر از 10 موزه‌دار ایرانی در این کنفرانس حضور می‌یافتند.

با این حال، نباید گمان برد که همگی شرکت کنندگان ایرانی حضور فعالی در جنرال کنفرانس میلان داشتند. شماری از این افراد، به ندرت در جلسات کنفرانس حاضر می‌شدند؛ به گونه‌ای که می‌توان گفت شمار موزه‌داران فعال ایرانی از 20 نفر فراتر نمی‌رفت.

ورود دو ایرانی به هیأت‌های اجرایی

از دیگر دستاوردهای موزه‌داران ایرانی شرکت کننده در جنرال کنفرانس میلان، ورود دو تن از آنان به جرگه برنامه‌ریزان و اداره کنندگان کمیته‌های تخصصی ایکوم بود. بدین‌سان، فاطمه احمدی، کارشناس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران که از اعضای فعال کمیته موزه‌های دانشگاهی (یومک) است، به اتفاق آرا برای سه سال به عنوان عضو هیأت اجرایی این کمیته انتخاب شد.

او درباره برنامه‌های خود به عنوان عضو هیأت اجرایی کمیته یومک می‌گوید: این کمیته در حال توسعه شبکه موزه‌های دانشگاهی است؛ به طوری که هم‌اکنون موز‌های زیادی از آمریکا، اروپا و شرق آسیا به این شبکه پیوسته و عضو یومک شده‌اند. اما شمار موزه‌های دانشگاهی خاورمیانه و آفریقا در یومک اندک است. بنابراین یکی از برنامه‌های من در هیأت اجرایی، شناسایی و تلاش برای پیوستن موزه‌های دانشگاهی ایران، پاکستان، قطر و امارات متحده عربی به یومک است.

احمدی می‌افزاید: به عنوان یک ایرانی، موضوع دیگری را نیز در کمیته موزه‌های دانشگاهی مطرح کردم و پیشنهاد دادم که با توجه به وجود 200 میلیون فارسی زبان در جهان، زبان فارسی به زبانهای ایکوم و مشخصا یومک اضافه شود. هم اکنون سه زبان انگلیسی، فرانسه و اسپانیایی جزء زبانهای رسمی ایکوم هستند و کشورهای عربی تلاش می‌کنند که زبان عربی را به عنوان زبان چهارم به تصویب برسانند.

علاوه بر فاطمه احمدی، دامون منزوی نیز به مدت سه سال به عنوان مشاور رئیس کمیته بین‌الملی بازاریابی در موزه‌ها (ام.پی.آر) برگزیده شد. با توجه به حضور فعال و طولانی منزوی در این کمیته، انتخاب او به عنوان مشاور به اصرار رییس و اعضای کمیته صورت گرفت.

منزوی همچنین، موفق شد در مذاکره با اعضای هیأت اجرایی ام.پی.آر، پیشنهاد ایجاد کارگروه ام.پی.آر ایران را در کنفرانس میلان به تصویب برساند. او درباره اهمیت این مصوبه می‌گوید: ام.پی.آر متشکل از کارشناسانی است که در زمینه بازاریابی، تبلیغات، روابط عمومی، توسعه و ارتباطات، گردآوری کمکهای مالی و افزایش منابع فعالیت می‌کند و از آنجا که نقش مهمی در جهت‌دهی به سیاستها و برنامه‌های ایکوم دارد، ایجاد کارگروه ویژه ایران در آن حایز اهمیت است.

در کنار این فعالیت‌ها، هیأت اجرایی کمیته ملی ایکوم ایران، تلاشهایی را به منظور میزبانی کشورمان از اجلاس کمیته بین‌المللی موزه‌شناسی (ایکوفوم) در سال 2018 صورت داد که اگرچه قطعی نشد اما با استقبال حاضران – و به رغم مخالفت نماینده اسرائیل – به نتایج مطلوبی رسید. ساینا صدیقیان، موزه دار ایرانی ساکن انگلیس و از اعضای ایکوم این کشور در به نتیجه رسیدن پیشنهاد ایران، نقش محوری داشت.

 

لینک کامل خبر

 

 

تنظیم: سرور قادری

 

  • گروه خبری : گروه های مطالب,تازه های موزه ها
  • کد خبر : 61367
کلمات کلیدی
سرور قادری
تهیه کننده:

سرور قادری

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه