• تاریخ انتشار : 1403/11/17 - 13:31
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 7
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نشست همفکری برخی از اعضای گروه تغذیه با رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی

نشست همفکری رییس و برخی از اعضای گروه تغذیه، دانشکده تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران پیرامون سیر تحول تغذیه و تحلیل تاریخ آموزش تغذیه در ایران برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، در این نشست که روز چهارشنبه 17 بهمن 1403 در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی برگزار شد، دکتر حمیدرضا نمازی، به بیان سیر تحول غذا در ایران و تاثیر تحولات سیاسی بر الکوهای تغذیه ای پرداخت و گفت: تاثیرعرفان، فلسفه، اقتصاد، سیاست و حتی ادبیات و طنز بر الگوهای غذایی مواردی است که باید به آنها پرداخته شود.

وی تاریخ تهران را مختص به حدود و مرزبندی های شهری ندانست و تاکید کرد: بخشی از تاریخ نگاری در مورد تهران به رمان ها و اشعار و چگونگی بازتاب تهران در آنها بازمی گردد. بر این اساس حتی آداب تغذیه در ایران، رخدادهای سیاسی ایران که موجب تغییر در الگوهای غذایی شده اند نیز باید مورد دقت و بررسی قرار گیرند.

دکتر نمازی، تغذیه بیمارستانی، مکمل های غذایی و ارتباط تغذیه با صنعت را از جمله سوژه ها و ایده های جذاب خواند و گفت: اینکه برخی قنادی های تهران در ابتدا به تغذیه بیمارستان ها کمک می رساندند و یا اینکه دکتر طهرانچی، کارخانه ویتانا و بیسکوییت مادر را برای حفظ دندان کودکان تاسیس کرده است از جمله روایت هایی است که می تواند در تحلیل های تاریخی موثر باشد.

 رییس ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، بر ضرورت تدبیر و آگاهی تاریخی نسبت به تاریخ تغذیه تاکید کرد و آن را زیربنای آینده پژوهی در این حوزه دانست و افزود: اغلب تاریخ نگاری ها در ایران خطی و مرتبط با قهرمان های رشته های مختلف است. این درحالی است که در تاریخ نگاری تحلیلی، گفتمان سازی و هویت بخشی از اهمیت بیشتری برخوردار است.

  • گروه خبری : تازه های موزه ها
  • کد خبر : 290043

تصاویر

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

ارسال نظر

نظر خود را وارد نمایید:

متن درون تصویر را در جعبه متن زیر وارد نمائید *
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه