به بهانه بزرگداشت خواجه نصیر الدین طوسی و روز مهندس
تقدیر از مهندسین موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
به مناسبت "روز مهندس" از مهندس زهرا سرپرست مدیر و منصور سرلک مسئول IT موزه ملی تاریخ علوم پزشکی قدردانی شد.
به گزارش روابط عمومی موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، ارتباط پزشکی و مهندسی در تاریخ دانشگاه تهران چه در سطح نظری و چه کاربردی، ارتباطی وثیق و معنادار بوده است.
الگوهای تلفیق رشتگی میان علوم پزشکی و علوم مهندسی در سالیان اخیر روبه فزونی گذاشته و مرزهای دانش در این دو حوزه گشوده شده است. بسیاری از ملاحظات حوزه سلامت همچون طراحی داخلی، معماری، زیر ساخت های فنی، تجهیزات پزشکی و انواع کاربست تکنولوژی در پزشکی، نمونه هایی از هم سخنی میان این دو حوزه است. از آن سو ملاحظات پزشکی نیز در مهندسی تاثیر فراوان گذاشته است.
موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، همواره مورد بازدید دانش آموختگان فنی دانشگاه های سراسر کشور قرار گرفته و یکی از فضاهای همدلی دانشگاهی از این حیث به شمار می رود. از جمله آثار موزه ملی تاریخ علوم پزشکی که به ثبت ملی رسیده است، تمثال خواجه نصیر الدین طوسی اثر استاد ابوالحسن خان صدیقی است.
استاد ابوالحسن صدیقی، همچنین تصویر معروف ابن سینا را نقاشی کرده است که روبروی تصویر خواجه نصیرالدین طوسی در موزه قرار داده شده است. میدان فردوسی تهران نیز اثر سترگ دیگر استاد صدیقی است.
خواجه نصیر الدین طوسی، پزشک، فیلسوف، اخلاق دان و البته مهندسی شاخص بود که آثار بزرگی همچون رصدخانه مراغه، اخلاق ناصری و ... به جا گذاشته است. خواجه نصیر را می توان نمونه ای از نوابغ چندرشته ای تاریخ ایران به شمار آورد.
ارسال به دوستان