نشست همفکری شهرداری منطقه شش با رییس و مدیر موزه ملی تاریخ علوم پزشکی
دکتر نمازی: شهر تهران خالی از نماد پردازی های سلامت محور است
رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، با اشاره به برگزاری نمایشگاه سلامت شهر در پارک لاله، این بوستان را دارای پیوندی دیرین با دانشگاه تهران و حوزه سلامت دانست و از اقدامات سلامت محور در این فضا استقبال کرد.
دکتر حمیدرضا نمازی، رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، روز دوشنبه 20 فروردین 1403 در نشست همفکری با نمایندگان شهرداری منطقه شش به منظور برگزاری نمایشگاه سلامت شهر در هفته اول اردیبهشت ماه در بوستان لاله گفت: نخستین گام برای برگزاری موزه تاریخی، شناسایی مختصات و ویژگی های فرهنگی آن است.
وی به پیشینه پارک لاله و قرار گرفتن آن در قرابت دانشگاه تهران اشاره کرد و گفت: این بوستان در سال 1344 در زمینی واقع شد که پیش از آن مزرعه پنبه امیرکبیر بود. پارک لاله همواره پیوندی با دانشگاه تهران و حوزه سلامت داشته اما اکنون المان های موجود در این پارک، نشانی از حوزه سلامت ندارد. از این رو باید در آینده برای اقدامات سلامت محور در سطح کلان برنامه ریزی شود.
رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، نماد پردازی های شهری را موجب حس تعلق خواند و تاکید کرد: اکنون تعدادی کوچه و خیابان در تهران به نام پزشکان شهیر نام گذاری شده است که متاسفانه هیچ نمادی از سلامت و پزشکی در آنها وجود ندارد.
دکتر نمازی، پزشکی شهری و پیوند حوزه سلامت با جامعه را مسئله ای مهم در دنیا دانست و افزود: دکتر قریب از افتخارات پزشکی ایران بودند و مطب ایشان در ساختمان آجری میدان فلسطین، فضایی مناسبی برای راه اندازی خانه پزشک است.
وی سپس به خدمات شهردارانی که پزشک بودند اشاره کرد و یادآور شد: خلیل ثقفی اولین شهردار تهران و روانپزشک بود و تاثیر بسیاری در امضای سند مشروطه داشت. همچنین افرادی چون دکتر نامداری و دکتر جنیدی که لوله کشی آب در تهران مرهون خدمات ایشان است. این پزشکان باید در موزه سلامت شهری معرفی شوند و مورد توجه باشند.
دکتر نمازی، در ادامه پیشنهاد داد تا نمایشگاه عکسی از تاریخ پزشکی با نورپردازی مناسب در پارک لاله راه اندازی شود.
ارسال به دوستان