• تاریخ انتشار : 1402/09/21 - 09:23
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 102
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تجربه زیسته موزه بیمارستانی امام خمینی(ره) به اشتراک گذاشته شد

کلاس درس دانشجویان اخلاق و تاریخ پزشکی، در سالن میر بیمارستان امام خمینی (ره) برگزار شد تا دانشجویان ضمن بازدید از موزه بیمارستان، با تجربه زیسته حفظ آثار کهن و حس وجودی مواجهه با فضای تاریخی آشنا شوند.

به گزارش روابط عمومی موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، دکتر حمیدرضا نمازی، رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، در ابتدا ضمن قدردانی از فاطمه گودرزی، دلسوزی و همت ایشان را در حفظ آثار و فضاهای تاریخی بیمارستان امام خمینی (ره) ستود و با اشاره به تاریخچه تالار شهید گفت: دکتر میر پس از پایان تحصیلات در لوزان به ایران آمد. ایشان به واسطه پیشکسوتی و به دلیل تاثیری که در جراحی مدرن ایران داشت، فردی با اهمیت در تاریخ جراحی نوین ایران است.

وی به مدل ساخت این سالن که الگویی عمودی در چینش صندلی ها دارد اشاره کرد و افزود: طراحی این سالن به لحاظ تاریخی در معماری آموزشی ما دارای اهمیت است. در این سالن دانشجویان در بالا قرار می گرفتند و اساتید در پایین سالن می نشستند به گونه ای که نگاه به بالا از ویژگی های این معماری است.

دکتر نمازی، با بیان اینکه "تاریخ در فضاهای بیمارستانی قائل به شخص است و اغلب این فضاها به واسطه افراد دلسوز حفظ می شوند" خاطر نشان کرد: همکار گرانقدر فاطمه گودرزی با همت بسیار، این سالن را زنده نگهداشتند و به لحاظ رشته دانشگاهی خود، تمام ابزار و ادوات آموزشی این سالن را حفظ کردند. امروز شانس این را داریم که با فرآیند حفظ آثار و راه اندازی این موزه و همچنین حس وجودی مواجهه فضای تاریخی آشنا شویم.

در ادامه فاطمه گودرزی، کارشناس موزه بیمارستانی امام خمینی (ره) به قدمت بیمارستان اشاره کرد و گفت: اقدامات اولیه ساخت این بیمارستان در سال 1308 کلید خورد و پس از جنگ جهانی در فاصله زمانی 1325 تا 1327 کم کم بخش های مختلف آن در منطقه جمشید آباد راه اندازی شد. تالار میر سابق که امروز به عنوان تالار شهید نام گذاری شده است، جز اولین بخش های ساخته شده در این بیمارستان بود.

وی ضمن قدردانی از حمایت و هدایت رییس موزه ملی تاریخ پزشکی، گفت: راه اندازی این موزه به همت و راهنمایی دکتر نمازی امکان پذیر شد. اگر امروز نتیجه ای حاصل شده، به دلیل همکاری موثر افرادی است که برای حفظ این آثار دست به دست هم دادند.

گودرزی، رشته تحصیلی خود (تکنولوژی آموزشی) را موجب علاقمندی به حفظ تاریخ آموزش در بیمارستان امام خمینی (ره) عنوان کرد و افزود: بسیاری از تجهیزات قدیمی این مرکز شامل دستگاه آپارت 16 و 8 میلیمتری و اسلایدر، به نوعی یادآور قدمت تاریخ آموزش ایران زمین هستند و حفظ این پیشینه از طریق شناسنامه دار کردن تمامی تجهیزات امکان پذیر شد. همچنین در سال 1336 اولین تلویزیون در ایران، در این تالار نصب شد تا جراحی کیسه صفرا به صورت مدار بسته برای دانشجویان ارائه شود.

در پایان پس از بازدید دانشجویان از موزه، با هدای لوح تقدیر از زحمات فاطمه گودرزی قدردانی شد.

  • گروه خبری : تازه های موزه ها
  • کد خبر : 253929

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه