• تاریخ انتشار : 1402/09/11 - 15:48
  • تعداد بازدید کنندگان خبر : 65
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

دومین کارگاه توانمند سازی رابطین موزه، ویژه دانشکده ها برگزار شد

دکتر نمازی: هویت فرهنگی و تاریخی، مانع از تبدیل شدن دانشکده به اداره می شود

رییس موزه تاریخ علوم پزشکی دانشگاه، راه اندازی موزه در دانشکده ها و هویت بخشی تاریخی به آنها را موجب ارتقاء تاریخ علم و منشایی برای پژوهش های تاریخی دانست.

دومین کارگاه توانمند سازی رابطین موزه ها، روز شنبه 11 آبان ماه 1402 با حضور روسا، مدیران و رابطین در موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران برگزار شد. در این نشست دکتر حمیدرضا نمازی، رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران، با اشاره به اهمیت حفظ تاریخ و ایجاد گفتمان تاریخی، بر ضرورت راه اندازی موزه در دانشکده ها تاکید کرد و گفت: هدف اصلی حفظ قدمت 175 ساله دانشگاه و نمایش این هویت تاریخی به نسل جوان است. جایگاه دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر، فراتر از اداره سازی است و دانشکده ها بدون فرهنگ و تاریخ، تبدیل به اداره می شوند.

وی بررسی اسناد و بایگانی های راکد در دانشکده ها را امری ضروری خواند و تصریح کرد: شناسایی گام های نخستین در آموزش و پژوهش، نمایش پرونده های قدیمی و تولید کتب تاریخی بر مبنای شواهد از اهداف اصلی است.

رییس موزه تاریخ علوم پزشکی، بر لزوم حفظ تمبرها، یادبودها و روزهای مهم در دانشکده ها تاکید کرد و افزود: راه اندازی موزه های موقت در دانشکده ها از طریق نمایش کتب قدیمی، آثار و تزهای مختلف، اقداماتی کم هزینه و پر اثر خواهد بود. با هماهنگی سازمان های دیگر همچون شهرداری نیز می توانید موزه هایی منتشر در سطح شهر از آثار دانشکده به نمایش بگذارید.

دکتر نمازی، سپس به دیرینگی و قدمت تاریخی دانشگاه و رشته های مختلف اشاره کرد و گفت: بسیاری از رشته ها همچون دندانپزشکی قدمتی دیرینه دارند به گونه ای که تاریخ آن به مدرسه دندان سازی باز می گردد. همچنین برخی از رشته ها همچون علوم آزمایشگاهی، از دل رشته هایی همچون داروسازی و شیمی بیرون آمده اند و سنتی دارند که با شناسایی و تحلیل دارالتجزیه آن مشخص و مکتوب شوند.

وی توجه به روایت گری و تحلیل اجتماعی را موجب "برساخت تاریخ پزشکی" در دانشکده ها خواند و یادآور شد: در دربار ناصرالدین شاه، از افرادی به عنوان عجائب الخلقه برای تفریح و سرگرمی استفاده می کردند که علم پزشکی از طریق مراقبت، کاردرمانی و فیزیوتراپی موجب تغییر نگاه جامعه به آنها و بازگشت این افراد به جامعه شد.

دکتر نمازی افزود: روایت گری و تحلیل های تاریخی، منشایی برای پژوهش های تاریخی و از اولویت های دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان دانشگاه مادر است. باید در این زمینه دانشجویان علاقمند به تاریخ را به سمت برداشتن تزهای تاریخ تحلیلی هدایت کنیم.

رییس موزه ملی تاریخ علوم پزشکی، نقش روابط عمومی ها در معرفی تاریخ را پر رنگ خواند و خاطر نشان کرد: روابط عمومی ها در جایی که کارشناسان تاریخ وجود ندارند، می توانند در معرفی مزیت های تاریخی دانشکده ها بسیار اثرگذار باشند. کارشناسان روابط عمومی می توانند با تولید کلیپ های تاریخی کوچک، اطلاعات تاریخی افراد را افزایش دهند و هم به حفظ این تاریخ برای آیندگان کمک کنند. اکنون یکی از حسرت های ما این است که صدای پزشکان بزرگی همچون دکتر قریب و دکتر عدل را در اختیار نداریم.

وی از تشکیل شورای میراث و تاریخ در دانشگاه خبر داد و گفت: با تشکیل این شورا، بسیاری از میراث ملموس و ناملموس دانشگاه مورد توجه قرار می گیرد و طراحی سردرب دانشکده ها و مراکز تحقیقاتی بازنگری می شود.

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 252644

تصاویر

متن مورد نظر خود را جستجو کنید
متن مورد نظر خود را جستجو کنید
تنظیمات پس زمینه